2009-03-17 13:51:23• hírek • Szatmar.ro

Kiütés a javából

A modern fociban sokszor a 3-0-ra azt mondjuk, hogy kiütés. És a 18-0?

Nem mindennapi eredmények születtek a hétvégén az európai labdarúgó bajnokságok élvonalában. És most nem arról beszélünk, hogy a Dinamo nem tudta legyőzni az Otopenit, vagy hogy a Liverpool 4-1 verte a Manchester United-ot.

Találós kérdés is lehetne: képzeljenek el egy bajnokságot, ahol 5,97 a meccsenkénti gólátlag, és ahol a hétvégén négy mérkőzésen 39 találat esett. Íme az eredmények: Ranger's-Principat 0-7, FC Santa Coloma-Inter Club d'Escalades 8-0, Lusitanos-U.E. Santa Coloma 5-1. Aki kezd kétségbe esni, annak eláruljuk, hogy Andorráról van szó, sőt azt is, hogy egy mérkőzés eredménye hiányzik.

Mégpedig legfontosabb: Sant Julia-Engordany 18-0. Azt is érdemes megemlíteni, hogy egy 33 éves argentin támadó, bizonyos Alejandro Romero egymaga 8 gólt szerzett. Ez akkor is elismerendő teljesítmény, ha egy amatőr bajnokságról van szó. Hasonlóra Európában, igaz, jóval magasabb szinten, 2007 októberében volt példa, amikor a holland bajnokságban Afonso Alves hét gólt rúgott a Heerenveen színeiben az Almelo ellen 9-0-ra megnyert találkozón.

 

Sokan úgy tartják, hogy minden idők legnagyobb arányú győzelmét hivatalos mérkőzésen Ausztrália aratta, amikor 2004-ben 31-0 arányban legyőzte az Americai Szamoa válogatottját. Ám ez a világrekord „csak" a válogatottak tétmérkőzéseire igaz. Az „igazi" rekordot a skót Arbroath tartja, amely 1885-ban 36-0 arányban győzte le a Bon Accord együttesét. (Aznap volt még egy Harp-Aberdeen Rovers 35-0 is ugyanabban a sorozatban.) Ami a két meccset összeköti, hogy az előzőn Archie Thompson (fotó), az utóbbin pedig John Petrie egyaránt 13 gólt szerzett.

Végezetül pedig említsük meg, főleg, mert mind közül ez a legkedvesebb számunkra, hogy a világbajnokságok történelmének „legnagyobb" győzelmét Magyarország aratta, azzal, hogy 1982-ben 10-1 arányban legyőzte El Salvador csapatát a spanyolországi Elchében.

Nézze meg az Ausztrália-Americai Szamoa mérkőzés góljait.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: